Викладачі кафедри української літератури Василь Васильович Костик і Світлана Іванівна Вардеванян, студенти спеціальності “Середня освіта (Українська мова та література)” взяли участь у занятті педагогічної майстерні для вчителів української мови та літератури м. Чернівців. Темою зустрічі було краєзнавство, виховання в юних чернівчан поваги до рідного міста через літературу місцевих письменників.

У Муніципальній бібліотеці ім. А. Добрянського, де працювала педагогічна майстерня, поговорили про таке: Директорка бібліотеки Леся Іллярівна Щербанюк презентувала проєкт “Література рідного краю для 5-11 класів”, що міститься на сайті Муніципальної бібліотеки ім. А. Добрянського (http://www.dobrabiblioteka.cv.ua/ua/1645613727), він користується авторитетом серед вчителів Буковини, особливо у період онлайн-навчання.

Про вивчення фольклору рідного краю педагогам розповів кандидат філологічних наук, доцент кафедри української літератури Василь Васильович Костик. Зокрема, науковець наголосив на заслугах Михайла Івасюка в справі збирання, упорядкування і видання буковинських казок.

А про те, які книги й досвіди Михайла Івасюка є особливо актуальними в наші воєнні дні, говорила науковиця, кандидатка філологічних наук Світлана Іванівна Вардеванян.


За організацію зустрічі та конструктивну співпрацю всі присутні вдячні вчительці Чернівецького ліцею Зоряні Петрівні Косташ.

Інформацію підготувала
кандидат філологічних наук Світлана Вардеванян
Фото Зоряни Косташ із сайту Муніципальної бібліотеки ім. А. Добрянського

Print Friendly, PDF & Email